Aanstelling Van Doorn op Haga is 1 aprilgrap

Het Haga Lyceum in Amsterdam heeft het licht gezien. Ze hebben besloten om na alle commotie rondom het islamitische college een 'bruggenbouwer' aan te stellen als interim-directeur. 

De keus is daarbij gevallen op niemand minder dan Arnoud van Doorn, die tot 2011 actief lid was van de PVV. In 2012 bekeerde hij zich tot de islam en sloot zich aan bij de Islamitische Partij van de Eenheid. Voor die partij is hij op dit moment fractievoorzitter in Den Haag. 

Het bestuur laat in een persverklaring weten: "Vanwege de ervaring in het publieke domein acht het bestuur de heer van Doorn de juiste kandidaat voor deze taak."

Update 21:00 uur
Het viel ons op dat vrijwel alle landelijke media dit nieuws naar buiten brachten. Echter, AT5 doet er vooralsnog het zwijgen toe. Op de vraag waarom zij dit 'nieuws' nog niet brachten was het antwoord dat er getwijfeld wordt aan de authenticiteit van het bericht. 

De zender neemt de mogelijkheid dat het hier een 1-aprilgrap betreft serieus en heeft de verantwoordelijke wethouder om een reactie gevraagd. We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen en houden jullie op de hoogte. 

Update 1 april 13:22 uur
De vermoedens van onze collega's bij AT5 bleken terecht. Het Haga Lyceum heeft een verklaring op de website geplaatst waarin ze laten weten dat de aanstelling niet echt is: "Een 1 april grapje, zoals sommigen al was opgevallen. De heer Van Doorn is geen interim directeur geworden. Wij waarderen de inzet van Arnoud als vrijwilliger binnen de school. Tevens danken we de media die ons geholpen hebben om een (in Nederland) vanaf het jaar 1561 bestaande traditie levend te houden."