UFC: Philadelphia stelt niet teleur

De UFC bezocht Philadelphia weer eens en voor een uitverkocht Wells Fargo Center werd er weer flink op los geslagen met als absolute hoogtepunt het knotsgekke gevecht tussen Justin Gaethje en Edson Barboza. Aan het begin van de avond had de jury een drukke taak om de partijen te scoren, maar hoe meer de avond vorderde, des te langer konden ze achterover leunen.

Zowel Gaethje als Barboza zijn niet vies van een keihard vuistgevecht en niemand had dan ook maar enigszins verwacht dat dit gevecht over de volle vijfentwintig minuten zou gaan. Van Gaethje zijn al zijn vier UFC-gevechten steevast uitgeroepen tot Fight of the Night of zijn bijdrage als Performance of the Night uitgeroepen. Barboza heeft in zijn vier laatste gevechten laten zien dat de KO niet lang op zich laat wachten.

Vanaf het klinken van de openingsbel ging het los met een wedstrijdje keiharde low-kicks incasseren. Zowel Gaethje als Barboza knalden vol op hun tegenstander en Gaethje was de eerste die Barboza met een trap naar het hoofd deed wankelen. Barboza kwam ook goed door met zijn kenmerkende trappen, maar het was Gaethje die geen krimp gaf en lekker door bleef knokken.

Halverwege de eerste ronde was het Gaethje die Barboza vol met een rechterhoek raakte en de Braziliaan het canvas op liet vallen. Wéér een Fight of the Night voor Gaethje en de bijbehorende dollars en het lijkt erop dat hij de weg naar een titelgevecht weer volgas aan het nemen is.

Michael Johnson vs Josh Emmett
Eerder op de avond leek Josh Emmett een verloren partij tegen Michael Johnson te vechten, tot aan de laatste minuut in de laatste ronde. Emmett kwam door met een verwoestende rechtervuist die Johnson bewusteloos op het canvas deed belanden. Johnson domineerde het gevecht en Emmett bleef loeren op die ene kans die dan toch kwam. Een prachtige terugkeer in de octagon voor de Amerikaan, die vanwege de gevolgen van een knockout bijna een jaar nodig had om te herstellen van de schade.

Jack Hermansson vs David Branch
Na Gustafsson is er nóg een dolle Zweed die zijn kunsten in de octagon mag vertonen. Jack Hermansson wist Branch al binnen de minuut te laten opgeven door een briljant aangezette guillotine choke. Geen redden aan voor Branch die zijn tweede achtereenvolgende verlies liet noteren. Hermansson mocht de dollars komen innen die horen bij zijn bonus, Performance of the Night.

Volledige uitslag en nog wat hoogtepunten van de avond:
Justin Gaethje verslaat Edson Barboza door knockout (stoten, ronde 1)

Jack Hermansson verslaat David Branch na opgave (guillotine choke, ronde 1)
Josh Emmett verslaat Michael Johnson door knockout (stoten, ronde 3)
Michelle Waterson verslaat Karolina Kowalkiewicz na jurybesluit (30-27 x3)
Paul Craig verslaat Kennedy Nzechukwu na opgave (triangle choke, ronde 3)
Sodiq Yusuff verslaat Sheymon Moraes na jurybesluit (29-27, 29-28 x2)
Marina Rodriguez verslaat Jessica Aguilar na jurybesluit (29-26, 29-27 x2)
Desmond Green verslaat Ross Pearson door TKO (stoten, ronde 1)
Kevin Aguilar verslaat Enrique Barzola na jurybesluit (29-28 x3)
Kevin Holland verslaat Gerald Meerschaert na jurybesluit (29-28, 28-29, 30-27)
Casey Kenney verslaat Ray Borg na jurybesluit (29-28 x2, 30-27)
Maryna Moroz verslaat Sabina Mazo na jurybesluit (30-27, 29-28 x2)
Alex Perez verslaat Mark De La Rosa na jurybesluit (30-27 x3)