NBA: Nieuwe monsterscore Harden trekt Spurs en Thunder naar play-offs

De basketballers van de Houston Rockets hebben in de NBA thuis met 119-108 gewonnen van de Sacramento Kings. Voor beide ploegen was dat allemaal niet zo boeiend meer, de Rockets zijn al geplaatst voor de play-offs en de Kings liggen er al uit, maar voor twee andere ploegen was het goed nieuws.

De wedstrijd ging grotendeels gelijk op, pas in de laatste minuten konden de Rockets een definitief gat slaan. James Harden was weer eens op dreef: hij kon vanuit alle standen schieten, miste er beduidend meer dan hij raakte, maar was toch goed voor 50 punten. Door de winst van de Rockets mogen de San Antonio Spurs en Oklahoma City Thunder zich definitief klaar gaan maken voor de play-offs, waardoor nu dertien van de zestien tickets vergeven zijn.

De Detroit Pistons zijn zo goed als zeker van een play-offplaats, de Orlando Magic en Brooklyn Nets zijn de voornaamste kandidaten voor de overige twee startbewijzen. De Miami Heat en vooral de Charlotte Hornets kunnen het alleen met een wonder nog halen.

Uitslagen NBA zaterdag
Los Angeles Clippers - Cleveland Cavaliers 132-108
Brooklyn Nets - Boston Celtics 110-96
Houston Rockets - Sacramento Kings 119-108
Detroit Pistons - Portland Trail Blazers 99-90
Indiana Pacers - Orlando Magic 116-121
New York Knicks - Miami Heat 92-100
Chicago Bulls - Toronto Raptors 101-124
Minnesota Timberwolves - Philadelphia 76ers 109-118
Phoenix Suns - Memphis Grizzlies 115-120

De beste plays van de avond (Bron: YouTube)