Man wil vrouw vermoorden met vliegtuig en vliegt zichzelf dood

Sommige relaties werken gewoon niet en daar zal Charl Viljoen het mee eens zijn. De Zuid-Afrikaanse piloot was er zelfs dusdanig klaar mee dat hij zijn vrouw wilde vermoorden. Met een vliegtuig, omdat het kan.

Mevrouw Viljoen was te gast bij een baby shower op een lokale vliegclub, net over de grens met Botswana. Daar kwam haar man al zonder uitnodiging opdagen, wat volgens ooggetuigen ontaardde in een discussie, al dan niet met het nodige geduw. Viljoen ging er vandoor, trok naar hoofdstad Gaborone en jatte een KingAir 200.

Met zijn nieuwe aanwinst vloog Viljoen meerdere malen laag over de locatie, waarbij hij een op het feestje aanwezige vriend belde. "Hij wilde weten waar zijn vrouw precies was", aldus een getuige. "De man die hij belde begon te schreeuwen dat iedereen weg moest gaan." Dat deed men ook: alle grofweg zestig gasten vertrokken.

Viljoen vloog 'zijn' vliegtuigje de locatie van het feestgedruis in en liep uiteindelijk dodelijke verwondingen op. Niemand anders raakte verder ernstig gewond bij de vrij matige uitvoering van zijn kamikazemissie.

Beelden van de nasleep, tot overmaat van ramp ook nog eens verticaal gefilmd (Bron: YouTube)