Piratenpartij betaalt donateurs bij behalen van zetel 3x de inleg uit

De Piratenpartij wil graag meedoen met de Europese Parlementsverkiezingen, maar heeft niet genoeg cash in huis om deelname te bekostigen. Daarom doen ze een opmerkelijke oproep om hulp op hun blog: "Wij hebben jouw hulp nodig. Wij willen meedoen aan de verkiezingen voor het Europees Parlement, maar met onze huidige kaspositie is het inschrijfgeld van €11.250,- een onverantwoorde uitgave. Veel mensen laten ons weten dat we echt mee moeten doen en dat willen we zelf natuurlijk ook! Daarom sturen we je deze oproep. Neem een campagne-aandeel of stel je kandidaat en zorg zo mede dat de Piratenpartij mee kan gaan doen aan de verkiezingen voor het Europees Parlement."

Door een campagneaandeel te kopen kun je de partij steunen in hun deelname: "Neem een campagne-aandeel: iedere investering geeft een ‘campagne-aandeel.’ Wanneer we niet meedoen met deze verkiezingen, krijgt u uw inleg desgewenst terug. Wanneer we wel meedoen, dan is het triple-or-nothing. Dus als we zetels halen, krijg je je inleg (desgewenst) driedubbel terug. Wil je gebruik maken van deze actie? Vermeld dan ‘tbv EP2019 graag retour bij geen deelname’ en/of ‘triple-or-nothing’ bij je donatie."

De partij vervolgt "Onze penningmeester stort het juiste bedrag dan terug bij ‘geen deelname’ of ‘verkiezingswinst’. Om de campagne een serieuze kans te geven, raden wij een aandeel van minimaal €100,- aan. Het minimum bedrag om een aandeel te kunnen kopen is €19,84. Aandelen kunnen gekocht worden via NL41 RABO 0108 3789 69 t.n.v. Piratenpartij te Amsterdam of via andere betaalmethodes"

Of het een 1-aprilgrap betreft durven we niet met zekerheid te zeggen. Op 9 april is de dag van de kandidaatstelling. Geen zin om geld in te leggen? Dan kun je je ook opgeven als kandidaat. Dat doe je door een mailtje te sturen naar secretaris@piratenpartij.nl onder vemelding van je naam, geboortedatum en geslacht, voorzien van een beknopte motivatie en cv.