Van Gerwen droogt dramatische Van Barneveld af in Ahoy, sterk debuut De Zwaan

Het is dag twee van de double-header in de Premier League in Ahoy: woensdag werd Raymond van Barneveld uitgeschakeld in een anticlimax van epische proporties, donderdag neemt de vijfvoudig wereldkampioen afscheid van het grote Nederlandse publiek. Dat moet een eitje worden, want na zijn dramatische optreden van woensdag krijgt hij nu slechts Michael van Gerwen tegenover zich. Jeffrey de Zwaan mag debuteren, donderdag is híj de contender die de wegens een blessure afwezige Gary Anderson vervangt. RTL7 is er uiteraard weer live bij, discussiëren doen we hier of op het FOK!forum.

Daryl Gurney (NIR) - Mensur Suljovic (AUT) 7-3
Dit was niet zo leuk. Geen emotie, slechts bij vlagen aardig spel en van spanning was ook geen sprake. Gurney won met 7-3, de herhaling terugkijken raden we af.

Daryl Gurney - Mensur Suljovic (Bron: PDC)
Daryl Gurney - Mensur Suljovic (Bron: PDC)

Peter Wright (SCO) - Gerwyn Price (WAL) 5-7
Het was weer niet geweldig, maar met een 160-finish kwam Wright op 3-2 in een wedstrijd waar tenminste nog wel wat spanning in te vinden was. Price ging een leg later op voor een negendarter, zonder succes, en deed dat op 5-5 nog eens, wederom zonder succes. De Welshman pakte de leg wel en maakte het vervolgens met een gezapige 17-darter af: 7-5.

Peter Wright - Gerwyn Price (Bron: PDC)
Peter Wright - Gerwyn Price (Bron: PDC)

Rob Cross (ENG) - Jeffrey de Zwaan (NED) 7-4
De Zwaan begon, net als op het WK, heerlijk aan de partij en ramde er in de tweede leg ook gelijk een 151-finish snaarstrak in. Toch kwam Cross ook wat beter op dreef en met een indrukwekkende run en een 124-finish via bullseye kwam de Engelsman op een 5-3 voorsprong. Daarmee was het ook wel gedaan voor De Zwaan, die met 7-4 onderuit ging, maar met opgeheven hoofd Ahoy mocht verlaten.

Rob Cross - Jeffrey de Zwaan (Bron: PDC)
Rob Cross - Jeffrey de Zwaan (Bron: PDC)

Raymond van Barneveld (NED) - Michael van Gerwen (NED) 1-7
Na de zeperd van woensdag begon Van Barneveld met frisse moed aan het duel tegen Van Gerwen. Die frisse moed was na twee pijlen weer met 180 linkerbaan vertrokken, want de Hagenaar bakte er nog véél minder van dan woensdag. Na vier legs pakte Van Barneveld per ongeluk dan eindelijk een leg, maar daar bleef het ook bij: Van Gerwen kende geen genade voor de veteraan, die afsloot met scores van 180 en 140 en zo zijn gemiddelde nog naar de 83 wist op te krikken.

Raymond van Barneveld - Michael van Gerwen (Bron: PDC)
Raymond van Barneveld - Michael van Gerwen (Bron: PDC)

James Wade (ENG) - Michael Smith (ENG) 7-4
ONZE wedstrijd zat er al op en dus was de halve zaal inmiddels leeg. Dat was op zich jammer, want Wade en Smith speelden een uitstekende pot. Smith begon geenszins verkeerd aan de partij: 180, 177, triple 20, triple 20....en nét geen dubbel 12 voor een negendarter. De heren speelden zich naar 4-4, waarna het klaar was met Smith. The Machine maakte er met drie legs op rij een einde aan en dus konden ook de overgebleven échte fans naar huis: 7-4.

James Wade - Michael Smith (Bron: PDC)
James Wade - Michael Smith (Bron: PDC)