FOK! Wat een weer: meer zon en aangenaam

Gegroet!

Dat viel wel eventjes tegen gisteren. Ik had gedacht dat er afgelopen donderdag opnieuw een aantal brede opklaringen zouden voorkomen, maar niets bleek minder waar. In een groot deel van het land bleef het wolkendek helemaal gesloten en er viel verspreid over het land ook wat lichte (mot)regen. Alleen in Zeeland brak de zon er nog even door. Gelukkig wordt het vandaag anders.

Vanochtend moet deze grijze soep dan oplossen en dan staat ons een heel aangename middag te wachten. Er is veel ruimte voor de zon. Langs de kust is het zelfs onbewolkt. In het binnenland ontstaan dan wel stapelwolken die zich kunnen uitsmeren. In dat geval gaat de zonnige kant er wel vanaf. Een verschijnsel wat volstrekt normaal is in dit jaargetijde. De maxima komen uiteindelijk uit op 13 graden op Terschelling tot plaatselijk 18 in Arcen en Maastricht. In Utrecht komen we rond de 16 graden uit. De wind komt uit het zuidoosten, behalve in het noorden. Daar is de wind zuidwest. Maar veel stelt het niet voor hoor. Kracht 2 tot 3 hooguit.

We moeten er even van genieten, want de bewolking lijkt zich na vandaag toch weer meer te manifesteren. Het blijft nog wel even droog tot na het weekend. De temperaturen zakken na zondag ook weer een aantal graden. Dus vandaag en morgen zijn de beste dagen om lekker buiten te zijn. 

Tot ziens.  

Kasteel Ahrensburg (Foto: bazbo)
Dit is kasteel Ahrensburg nabij Hamburg. Prachtig kasteel mijn inziens. (Foto: bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.