Onana verlengt contract bij Ajax; Tagliafico zegt nee tegen nieuwe aanbieding

André Onana speelt ook komend seizoen voor Ajax. "Hij heeft zijn contract tot de zomer van 2022 verlengd", aldus zijn zaakwaarnemer Albert Botines.

In Madrid liet Marc Overmars al weten hij met Onana en zijn zaakwaarnemer aan het praten was voor een nieuw contract en dat Overmars hem er bij wilde houden. Deze week zaten beide partijen om tafel en werd er een akkoord bereikt over een nieuwe verbintenis.

Overigens is het niet de bedoeling dat de doelman uit Kameroen zijn contract uitdient. "Na volgend seizoen werkt Ajax mee aan een transfer”, aldus Botines.

Waar Onana een nieuwe krabbel heeft gezet, heeft Nicolas Tagliafico een voorstel voor contractverlenging juist afgewezen. De zaakwaarnemer van de Argentijn zou tegen Muy Independiente gezegd hebben: “We hebben een aanbod van Ajax voor contractverlenging afgewezen. Nico denkt dat het tijd is om een stap te zetten.”

Tagliafico kwam in begin 2018 naar Ajax en was meteen een vaste waarde. Zijn contract in Amsterdam loopt tot medio 2022 en er is interesse van alle kanten: onder andere Atlético Madrid en Arsenal werden al genoemd. Zijn oude club Independiente zal blij zijn met een transfer. Die club krijgt 15% van het transferbedrag boven de vijf miljoen euro.