Agenten belemmerd en belaagd tijdens hulpverlening

In de nacht van zaterdag 23 maart op zondag 24 maart assisteerden agenten bij een onwel wording op De Poort in Swifterbant. Toen een omstander zich bemoeide met de hulpverlening en agenten hem wilden arresteren, keerden meerdere bezoekers van een horecagelegenheid zich tegen de agenten.

Rond 02:15 uur kwam de melding dat een vrouw onwel was geworden en op straat lag. Politie en ambulance kwamen gelijktijdig ter plaatse en verleenden direct hulp. Een omstander, een 19-jarige inwoner van Swifterbant, bemoeide zich met het werk van de hulpverleners en werd gesommeerd weg te gaan. Toen hij dat niet deed, probeerden agenten hem aan te houden maar hij vluchtte de horecagelegenheid in.

De agenten besloten hem te achtervolgen maar werden direct belaagd door meerdere horecabezoekers. De agenten werden geschopt, geslagen en vastgehouden. Er werd spoedassistentie gevraagd om hen te ontzetten. In het gedrang kon de verdachte zich aan de arrestatie onttrekken. De politie is direct met een onderzoek gestart en heeft twee verdachten aangehouden. Het gaat hierbij om de eerder genoemde man uit Swifterbant en een 20-jarige verdachte, eveneens een inwoner van Swifterbant.

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Mensen die het voorval hebben gefilmd of foto's hebben gemaakt wordt gevraagd hun beeldmateriaal te delen op de website van de politie.