NBA: Jazz en Thunder bijna zeker van play-offs

De basketballers van de Utah Jazz en Oklahoma City Thunder zijn nog niet helemaal, maar wel zo goed als zeker van de play-offs in de NBA. Beide ploegen wonnen woensdagavond in eigen huis weer en het kan alleen met een soort bizarre wending nog fout gaan.

De Jazz won in eigen huis met 115-100 van de Los Angeles Lakers, die het zonder een groot deel van hun topspelers moesten doen. Utah had de hele wedstrijd de overhand, Rudy Gobert was goed voor 22 punten en 11 rebounds, Derrick Favors tekende voor 20 punten en Joe Ingles kwam dicht bij zijn eerste triple-double.

De Thunder speelde tegen de al voor de play-offs geplaatste Indiana Pacers, die tot in het derde kwart net wat beter waren. OKC kwam echter op gang en nam een voorsprong met een indrukwekkende 24-0 run, de langste run waarin de nul werd gehouden in de NBA dit seizoen. Onder leiding van de 31 punten van Paul George werden de Pacers zo met 107-99 aan de kant gezet.

De Washington Wizards wonnen op bezoek bij de Phoenix Suns met 121-124, maar de aandacht ging uit naar Suns-speler Devin Booker. Hij was opnieuw goed voor 50 punten en is nu de jongste speler ooit met twee achtereenvolgende 50+-wedstrijden. Ook is Booker nu de enige speler ooit die drie wedstrijden verloor waarin hij minstens 50 punten scoorde.

Uitslagen NBA woensdag
Chicago Bulls - Portland Trail Blazers 98-118
Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 103-118
Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers 107-99
Phoenix Suns - Washington Wizards 121-124
Utah Jazz - Los Angeles Lakers 115-100

De beste plays van de avond (Bron: YouTube)