Martens helpt Barcelona naar halve finales Champions League

De voetbalsters van FC Barcelona hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. In het Noorse Lillestrøm opende Lieke Martens na zeven minuten al de score op bezoek bij LSK Kvinner. Het bleef wel bij de gezapige 0-1, maar na de 3-0 thuiswinst een week eerder was dat ruimschoots voldoende voor Barcelona.

Olympique Lyon had thuis al met 2-1 gewonnen van VfL Wolfsburg en kwam woensdag in Duitsland binnen 25 minuten op 0-2. Pernille Harder was in drie minuten tijd kort na rust echter twee keer trefzeker en gaf Wolfsburg weer hoop, maar twee goals van Eugenie Le Sommer - die daarna vervangen werd door Shanice van de Sanden - brachten Lyon alsnog de 2-4 winst en een plekje bij de laatste vier.

Bayern München kwam een week eerder in Tsjechië niet verder dan 1-1 tegen Slavia Praag, maar thuis ging het beter. Via een 3-0 ruststand werd het vroeg in de tweede helft 4-0, gevolgd door 4-1. Tien minuten voor tijd bracht Jill Roord de 5-1 eindstand op de borden voor Bayern, waar Lineth Beerensteyn een invalbeurt kreeg en keepster Jacintha Weimar op de bank bleef.

Chelsea won in Engeland een week eerder met 2-0 van Paris Saint-Germain en dankzij onder meer een eigen goal leken de teams in Parijs op weg naar een verlenging. Maren Mjelde bracht daar verandering in: in de allerlaatste minuten scoorde ze de 2-1, waardoor Chelsea zich net als vorig jaar halvefinalist mag noemen.