Groenewegen sprint naar overtuigende zege in Driedaagse Brugge-De Panne

Dylan Groenewegen heeft de Driedaagse Brugge-De Panne gewonnen. De Nederlandse sprinter van Jumbo-Visma was na een wedstrijd 200 kilometer de snelste in de massasprint. Fernando Gaviria werd tweede, voor de winnaar van vorig jaar Elia Viviani.

De Driedaagse Brugge-De Panne staat sinds dit jaar voor het eerst op de WorldTour-kalender en dat was ook meteen te zien aan het deelnemersveld. Met Dylan Groenewegen, Marcel Kittel, Fernando Gaviria en Elia Viviani was de top van de sprinters aanwezig.

De wedstrijd kende een traditioneel verloop. Vroeg in de wedstrijd kreeg een vroege kopgroep de ruimte, waarna de sprintersploegen in het tweede deel van de wedstrijd op kop begon te rijden. Op negen kilometer werd de kopgroep ingelopen en kon de wedstrijd echt beginnen.

Bij een wegversmalling was er nog een grote valpartij in het peloton. Pascal Ackermann was daarbij het belangrijkste slachtoffer. Door de valpartij was er wel een uidunning in het peloton, maar de belangrijkste sprinters, op Ackermann na, waren gewoon aanwezig. Zoals zo vaak begon Deceuninck - Quick Step als eerste aan de sprint. Viviani begon op links te sprinten, maar zag eerst Gaviria en daarna de verbluffend sterke Groenewegen voorbij vliegen. Op 25 meter van de streep kon de Nederlander al zijn handen in de lucht steken en was het alweer zijn vijfde zege van het seizoen.