Keselowski oppermachtig in NASCAR-race Martinsville

Op de kleine Martinsville Speedway heeft Brad Keselowski zijn tweede overwinning van het jaar in de NASCAR Cup Series geboekt. In een race waarin de verschillen klein waren was hij toch oppermachtig en dus was hij de verdiende winnaar.

Joey Logano begon vanaf poleposition, naast Aric Almirola en voor Keselowski en Denny Hamlin. Keselowski pakte met een staaltje 'bump-and-run' al snel de leiding over en die hield hij ook vast. Een caution wegens een klapband - en daaropvolgend contact met de muur - van Michael McDowell gooide geen roet in het eten, dus Keselowski won de eerste stage, voor Chase Elliott, Almirola en Hamlin.

Stage twee begon met wederom Keselowski op kop en Elliott naast hem. Al na een ronde of twee werd de gele vlag echter weer gezwaaid, want in een van de bochten lag olie én troep: een as uit de auto van Ross Chastain, een van de wat mindere goden in het veld. Nadat de boel was opgeruimd kon men dan echt weer verder, met Keselowski dus op kop. Zo bleef het tot het einde van de stage, met Blaney op de tweede plek.

McDowell raakte de muur (Bron: YouTube)

Ook bij de volgende herstart lag Keselowski weer op kop, weer gevolgd door Blaney. William Byron kwam na enkele tientallen ronde licht in de problemen, wat een caution veroorzaakte. Bij de herstart pakte dit keer Elliott eens de leiding, wel met de tot dusver dominante Keselowski achter zich. Door een probleem van Matt Tiftt kwam er weer wat rommel op de baan, wat voor een nieuwe caution zorgde met dik 125 ronden te gaan.

Nagenoeg iedereen kwam naar binnen voor wat in principe de laatste pitstop zou zijn en daarbij nam Keselowski de leiding weer over, voor Elliott en Kyle Busch. Een probleem voor Chastain, die op de baan stil kwam te staan, gooide er weer een neutralisatie in en dus kwam iedereen met 50 ronden te gaan weer naar binnen voor nog wat versere banden.

Keselowski had wederom de leiding in handen bij de herstart, met zoals al heel lang Elliott, Busch en Blaney achter zich aan. Ondanks wat wanhoopspogingen van Elliott lukte het hem niet meer om Keselowski serieus te bedreigen, waardoor de nummer 2 dik- en dikverdiend - hij reed maar liefst 445 van de 500 ronden op kop - de overwinning pakte, voor Elliott, Busch en Blaney.

Keselowski pakt de winst (Bron: YouTube)