NBA: Nurkic leidt Trail Blazers in thriller naar play-offs en breekt been

De basketballers van de Portland Trail Blazers staan als achtste ploeg in de play-offs van de NBA, waarmee de helft van het aantal beschikbare tickets is vergeven. De ploeg won thuis na dubbele overtime van de Brooklyn Nets (148-144), maar de vreugde was na afloop niet al te groot.

Het werd een ware thriller in het Moda Center, waar de Nets in het vierde kwart even een klein gaatje konden slaan, maar dat hielden ze niet vol. In overtime viel geen beslissing en dus moest een tweede verlenging gespeeld worden. Halverwege die tweede verlenging ging het helemaal fout voor Jusuf Nurkic, de jonge Bosniër die met 32 punten en 16 rebounds de sterren van de hemel speelde.

Bij een poging een rebound weg te pakken kwam Nurkic verkeerd terecht, waarbij zijn linkeronderbeen het begaf. Niemand leek de ernst door te hebben, een scheidsrechter die over zijn been stapte tikte er zelfs - naar we aannemen per ongeluk - nog even tegenaan. Al vrij snel bleek dat het toch foute boel was voor Nurkic, die de nodige medische hulp kreeg en uiteraard zijn seizoen tot een einde zag komen.

De Blazers hadden op dat moment twee punten voorsprong en hielden het hoofd na de blessure van hun teamgenoot nog koel genoeg om het af te maken en zich definitief voor de play-offs te plaatsen, waar de Nets overigens ook nog een goede kans op hebben.

Uitslagen NBA maandag
Orlando Magic - Philadelphia 76ers 119-98
Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 115-103
Utah Jazz - Phoenix Suns 125-92
Portland Trail Blazers - Brooklyn Nets 148-144 2OT

Nurkic breekt zijn been (Bron: YouTube)