Startsein voor Xenon Racer gegeven

Soedesco onthult de launchtrailer voor de futuristische arcade racer Xenon Racer. De game is vanaf morgen beschikbaar, zowel fysiek als digitaal, voor PlayStation 4 en PS4 Pro, Xbox One en Xbox One X en Nintendo Switch. Ook is de game digitaal beschikbaar op Steam.

In de trailer is te zien dat er customization opties beschikbaar zijn voor de voertuigen in Xenon Racer. Naast het veranderen van de looks van de auto’s met verschillende skins, is het ook mogelijk om onderdelen te vervangen om de statistieken en performance aan te passen. Elke race track vereist een andere aanpak, dus spelers moeten telkens ontdekken welke auto en welke onderdelen het meest effectief zijn om de beste snelheden te bereiken. Driften en boosten zijn in Xenon Racer niet slechts leuke features, maar cruciaal om de top van de leaderboards te halen.

Xenon Racer is gemaakt met Unreal Engine. De futuristische voertuigen zijn ontworpen door Marcello Raeli, die bekend is door zijn werk voor merken als Subaru, Ferrari en Koenigsegg. Xenon Racer heeft zowel een performance mode als een quality mode, die beide draaien in 4K resolutie In quality mode zijn de graphic settings maximaal en de frame rate komt niet onder de 30 FPS. In performance mode zijn enkele grafische aanpassingen iets lager ingesteld, om een stabiele 60 FPS te kunnen garanderen. Er is singleplayer, split-screen en online multiplayer.