Apple kondigt gamingservice Apple Arcade aan

Apple heeft vandaag Apple Arcade aangekondigd, een betaalde gamingservice met meer dan 100 nieuwe games, waaronder originele titels van bekende ontwikkelaars zoals Hironobu Sakaguchi (Final Fantasy) en Will Wright (SimCity, Sims).In Apple Arcade kunnen klanten alle games uit de collectie zo lang spelen als ze willen. Zonder reclame, zonder extra aankopen en zonder zorgen om hun privacy.

In de App Store zijn er meer dan 300.000 gratis en betaalde games. De gratis games worden gefinancierd door middel van reclame of in-app aankopen, en worden wereldwijd door honderden miljoenen spelers gespeeld. Betaalde games worden vaak goed beoordeeld, zowel door critici als de mensen die ze spelen. Ze zijn echter niet zo populair als gratis games, en daarom bereiken zelfs de beste betaalde games maar een klein publiek. Voor Apple Arcade heb je alleen maar een abonnement nodig. Zo kunnen de meer dan een miljard gamers in de App Store makkelijker deze games ontdekken.

Apple kiest de games uit die in Apple Arcade komen en draagt ook bij aan de ontwikkelingskosten. Bovendien wordt er samengewerkt met de makers om hun ideeën te realiseren. De service biedt games van Annapurna Interactive, Bossa Studios, Cartoon Network, Finji, Giant Squid, Klei Entertainment, Konami, LEGO, Mistwalker Corporation, SEGA, Snowman, ustwo en nog tientallen andere ontwikkelaars.

"De App Store is het grootste en meest succesvolle gameplatform ter wereld. We leggen de lat nu nog hoger met Apple Arcade, de eerste betaalde gamingservice voor mobiele devices, desktops en tv’s", zegt Phil Schiller, senior vice president of Worldwide Marketing bij Apple. "We werken samen met een aantal van de meest innovatieve game-ontwikkelaars en om meer dan 100 gloednieuwe originele games te ontwikkelen voor iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Apple Arcade is gezinsvriendelijk, en je hoeft je ook geen zorgen te maken om je privacy, of om reclame en extra aankopen. We verwachten dat Apple Arcade een hit wordt bij spelers van alle leeftijden."

Omdat klanten toegang hebben tot alle features en content van de games, inclusief alle toekomstige updates, hoeven ze geen extra aankopen te doen. Elke game is ook offline speelbaar, en voor veel games kunnen gamecontrollers worden gebruikt. Omdat abonnees Apple Arcade-games op iPhone, iPad, Mac en Apple TV kunnen spelen, kunnen ze overal verdergaan waar ze gebleven waren. Ook als ze van device wisselen. En er worden voortdurend nieuwe games aan de service toegevoegd.

Vanaf dit najaar is Apple Arcade beschikbaar in meer dan 150 landen via een nieuwe tab in de App Store, in iOS, macOS en tvOS. Ontwikkelaars die in aanmerking willen komen voor Apple Arcade kunnen terecht op developer.apple.com/apple-arcade.