EK Wielrennen 2019 definitief in Alkmaar

Begin januari werd al bekend dat het EK Wielrennen in Nederland zou plaatsvinden. Vandaag werd bekend dat Alkmaar de kampioenschappen mag organiseren. De gemeente Alkmaar trekt bijna één miljoen euro uit voor de organisatie van het evenement. 

Lees ook: EK Wielrennen dit jaar mogelijk naar Alkmaar

Het EK zal plaatsvinden van 7 tot en met 11 augustus. Wethouder Dijkman is uitermate blij met de komst van het spektakel: "Alkmaar en haar regio wordt hiermee op de kaart gezet wat goed is voor de economie van de regio Alkmaar en prachtig voor de wielersport in Nederland. Laten we er als Alkmaarders samen met de regio, de Europese wielerbond en de vele vrijwilligers een prachtig evenement van maken."

Ook Vincent Thijssen, de directeur van Alkmaar Sport is verheugd: "Dankzij deze fijne samenwerking zijn wij erin geslaagd om de Europese Kampioenschappen Wielrennen naar Alkmaar te halen. Een mooie toevoeging is het ambassadeurschap van onze internationale wielerhelden en échte Noord-Hollanders, Laurens ten Dam en Niki Terpstra."

Behalve de bekende onderdelen is dit jaar de Mix Team Relay een nieuw onderdeel. Het zal voor het eerst verreden worden tijdens het EK in Alkmaar. 

Overzicht 
7 augustus Mix Team Relay & Tijdritten: Vrouwen Junioren, Mannen Junioren
8 augustus Tijdritten: Vrouwen -23, Vrouwen Elite, Mannen -23, Mannen Elite
9 augustus Vrouwen junioren & Mannen Junioren
10 augustus Mannen -23 & Vrouwen Elite
11 augustus augustus Vrouwen -23 & Mannen Elite