FOK! Wat een weer: wolkenvelden na woeidag

Gegroet!

Dat was gisteren wel weer een woeidag. De hele dag kwamen er flinke windstoten voor, en langs de kust stond even een stormachtige noordwestenwind. Verder vielen er in het noorden en oosten een aantal buien. Soms kwam daarbij hagel voor en ook een enkele donderklap is gerapporteerd. Elders in den lande bleef het meestal droog. In de loop van de middag werd het overal droog. Hier en daar brak de zon even door, maar door die wind was het niet echt prettig buiten. Aan het einde van de dag nam de wind in kracht af.

Afgelopen nacht hadden we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De wind nam steeds verder af.

Vandaag zien we dan dat er vrij veel wolkenvelden zijn waaruit in het binnenland wat lichte regen of motregen kan vallen. Dus eigenlijk een beetje een saai weerbeeld. Later op de dag kan het dan van het westen uit wat opklaren. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, maar neemt in de loop van de dag weer af. Het wordt hierbij rond de 10 graden.

Ook de komende dagen gebeurt er niet zoveel op weergebied. Wolkenvelden, af en toe zon en rond de 11 graden. Aan het einde van de week wordt het tijdelijk wat zachter, vóórdat er een heuze koudebel op ons afkomt.... daarover eind van de week meer.

Lenteweer is voorlopig niet zichtbaar op de kaarten.

Fijne avond!

Japanse Kers (Foto: Interpretatie)
De Japanse Kers in bloei in Haarlem. (volgende keer koffie ) Foto: Interpretatie.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.