Russische militairen aangekomen in Venezuela

Een van dé broeinesten op aarde is al enige tijd Venezuela. Het is er zo onrustig als maar zijn kan, president Maduro is in een machtsstrijd verwikkeld met (zelfverklaard) interim-president Guaidó en de wereld is uiteraard weer in verschillende kampen verdeeld over wie wie nou moet steunen.

Een groot deel van de westerse wereld staat achter Guaidó, de Russen en consorten kiezen natuurlijk de kant van Maduro, die het land al enige tijd met vrij stevige hand regeert. Venezuela heeft nogal veel olie en daar investeert Rusland dan weer veel in. Dat hele gebeuren is nu weer op scherp gezet: in hoofdstad Caracas zijn twee Russische militaire vliegtuigen geland.

Naar verluidt waren er zo'n honderd Russische militairen aan boord van de vliegtuigen, waar ook het nodige materieel mee werd vervoerd. Het zou gaan om een Antonov-124, die via Syrië is gevlogen, en een kleiner toestel. De twee landen werken op militair gebied al geruime tijd samen en hebben meer dan eens gezamenlijk geoefend.

Volgens een Venezolaanse ambtenaar zijn de Russen in het land voor onderhoud van apparatuur, het trainen van troepen en 'strategische besprekingen'.