FOK!ker slachtoffer marktplaats-ripdeal

Een van onze FOK!kers is zondagmiddag aan de Tollenstraat in Amsterdam-West beroofd van een dure spiegelreflexcamera die hij via marktplaats te koop had aangeboden. Tegen zijn gewoonte in had hij op locatie afgesproken en eenmaal ter plaatse belde hij de koper op om te zeggen dat hij voor de deur stond.

Op hetzelfde moment werd de deur van zijn auto opengetrokken en nam de agressieve koper plaats op de bijrijdersstoel. Na een kort gesprek over de te verhandelen camera trok de koper een vuurwapen (of iets wat daarop leek) tevoorschijn en dreigde zijn kop er af te schieten als hij niet zou blijven zitten.

De FOK!ker die graag anoniem wil blijven, vertelt: “Duwt die teringlijer gewoon een revolver in m'n gezicht en schreeuwt dat ik moet blijven zitten want anders knalt hij m'n kop eraf. Nou ja, als iemand met zo'n ding zoiets tegen je zegt dan luister je wel. Geen idee of dat ding echt was maar hij zag er verrekte echt uit kan ik je vertellen, en dan ga je geen gekke dingen doen.”

Nadat hij 112 had gebeld is er nog met een helikopter in de buurt gezocht naar de dader, maar hij werd niet meer aangetroffen. De doos van de camera is door de politie in beslag genomen en de auto onderzocht, maar onze FOK!ker verwacht er niet veel van.

De verdachte is een licht getinte man tussen de 23 en 25 jaar oud en heeft een smal postuur. Hij heeft ook een smal gezicht, half lang krullend haar, een wijnvlek of litteken op het jukbeen op een van zijn wangen. Hij is ongeveer 1.70 meter lang en droeg een grijze trainingsbroek en een grijs trainingsvest. De man sprak goed Nederlands. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.