Hockeysters Huizen winnen, degradatiekraker onbeslist

De hockeysters van Den Bosch waren in de zondagse speelronde de lachende derde. Omdat het duel tussen Amsterdam en SCHC in 2-2 eindigde nam de landskampioen de koppositie in de Hoofdklasse Dames over na de 2-0 zege in Den Haag op hdm. Huizen deed prima zaken in de strijd om rechtstreekse degradatie door in het Amsterdamse Bos Hurley met 2-1 te verslaan. De degradatiekraker tussen Groningen en Bloemendaal bleef onbeslist: 0-0.

Amsterdam - SCHC (2-2)
1' 0-1 Ginella Zerbo
15' 0-2 Ginella Zerbo
35' 1-2 Marijn Veen
70' 2-2 (sc) Maria Verschoor
Amsterdam voorkwam een nederlaag pas in de ultieme slotfase. Maria Verschoor tikte de bal na een strafcorner in het doel van SCHC, dat na het eerste kwart een comfortabele 2-0 voorsprong had genomen. Vlak voor rust verkleinde Marijn Veen de achterstand. Het doelpunt van Maria Verschoor voorkwam een zesde overwinning op rij voor SCHC. De Amsterdammers pakten voor het eerst na zes zeges op rij een keer niet de volle buit.

Hurley - Huizen (1-2)
4' 1-0 (sc) Gitte Michels
60' 1-1 Tamara Grüter
64' 1-2 Pam van der Laan
Huizen verraste Hurley in eigen huis. Lang leek het erop dat Hurley drie punten zou pakken. Al na vier minuten was de ploeg uit het Amsterdamse Bos op voorsprong gekomen via een rake strafcorner van Gitte Michels. Tot tien minuten voor tijd bleef die 1-0 op het bord staan. Tamara Grüter maakte gelijk en vier minuten later bezorgde Pam van der Laan Huizen de tweede zege van het seizoen.

Oranje-Rood - Kampong (2-1)
17' 1-0 (sc) Lisa Post
35' 2-0 (sc) Maud Renders
53' 2-1 Marieke van der Vis
Oranje-Rood lijkt zich ook dit jaar voor de play-offs te kwalificeren. Kampong werd met 2-1 verslagen en sloot het dubbelweekend met het maximale puntentotaal af. De Eindhovense ploeg kwam via Lisa Post en Maud Renders vlak voor rust op 2-0. Marieke van der Vis deed nog iets terug voor Kampong. Echter, de Utrechtse formatie kon de eerste nederlaag in drie duels niet voorkomen.

Laren - Pinoké (1-0)
7' 1-0 Pam van Asperen
Door de nederlaag van Kampong nam Laren weer de vijfde plaats op de ranglijst over. De enige treffer werd al na zeven minuten gemaakt door Pam van Asperen. Na twee nederlagen op rij eindelijk weer drie punten voor Laren. Voor Pinoké was het alweer de derde nederlaag in vier competitieduels.

hdm - Den Bosch (0-2)
20' 0-1 Frédérique Matla
47' 0-2 Imme van der Hoek
Den Bosch heeft een week nadat de koppositie werd afgegeven aan Amsterdam de leidende positie in de Hoofdklasse weer ingenomen. Na de 7-0 zege op vrijdag tegen Groningen werd zondag hdm met 2-0 verslagen. En omdat Amsterdam op het nippertje gelijkspeelde tegen SCHC koestert Den Bosch een punt voorsprong op beide ploegen.

Groningen-Bloemendaal 0-0
Beide ploegen hielden een punt over aan de degradatiekraker, maar zagen dat concurrent Huizen verrassend drie punten pakte in het Amsterdamse Bos. Voor Bloemendaal was het pas het eerste punt na vijf nederlagen op rij. Groningen pakte in de laatste drie duels al vier punten.