Feyenoord vloert Zwolse basketballers, Friezen verrassen Groningen

In de Dutch Basketball League heeft het Zwolse Landstede een nieuwe nederlaag geleden. Met de bekerfinale in zicht ging de ploeg in Rotterdam verrassend onderuit tegen Feyenoord: 75-66, ondanks 27 punten van Kaza Kajami-Keane.

In het MartiniPlaza in Groningen stond de Derby van het Noorden op het programma: Donar tegen Aris Leeuwarden. De Friese bezoekers gingen goed van start, maar Donar trok de stand richting rust vrijwel gelijk. In de tweede helft was Aris echter verrassend sterker en met onder meer 23 punten van Darian Anderson won de ploeg met 61-76.

Koploper ZZ Leiden kreeg bezoek van de Dutch Windmills uit Dordrecht, die eerder in de week nog verrassend van Landstede wonnen. Een volgende verrassing zat er halverwege nog wel in, maar vooral in het vierde kwart waren de Leidenaren toch een heel stuk beter: 97-74.

New Heroes Den Bosch, de nummers drie in de DBL, moesten in Den Helder alle zeilen bijzetten om de Suns te verslaan. Na overtime lukte het dan toch: 76-87, met 24 en 23 punten van Vernon Taylor en Jonathon Williams. Apollo Amsterdam won in Weert het kelderduel met Basketball Academie Limburg met 68-75.