Nederland onder 17 en onder 19 in poleposition voor EK

De Nederlandse teams zijn uitstekend op weg naar het Europees kampioenschap voetbal voor spelers onder 19 (Ierland) en onder 17 jaar (Armenië). Beide teams spelen de laatste kwalificatieronde in eigen huis en boekten zaterdag hun tweede zege in twee wedstrijden.

De onder 19-ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg begon met een benauwde zege op Wales, waarna Slovenië in Assen geklopt werd.  Feyenoorder Lutsharel Geertruida opende de score, Juan Famillio-Castillo van Chelsea tekende in blessuretijd voor de 2-0 eindstand. Dinsdag speelt Nederland in Hardenberg tegen Spanje om de groepswinst. Bij winst of een gelijkspel wint Nederland de groep en dus het EK-ticket.

Kees van Wonderen zag zijn onder 17-ploeg na de 5-0 zege op Noord-Ierland zaterdag winnen van Israël. In Alphen aan den Rijn was het na 27 minuten raak voor Mohamed Taabouni van AZ, drie minuten later tekende Ajacied Brian Brobbey voor de 2-0 eindstand. Nederland en Tsjechië staan beiden op zes punten en spelen dinsdag in 's-Gravenzande tegen elkaar. De groepswinnaar gaat naar het EK, net als de zeven beste nummers twee van de acht groepen.