Geen Giro d'Italia voor Aru door vernauwing in heupslagader

Tom Dumoulin heeft in de Giro d'Italia alvast een concurrent minder. De Italiaanse klassementsrenner Fabio Aru zal niet aan de start komen van zijn thuisronde. De renner van UAE Emirates heeft een vernauwing aan de heupslagader van het linkerbeen heeft. De 28-jarige Italiaan moet daaraan geopereerd worden en zal drie à vier maanden buiten strijd zijn, zo maakte zijn team zondag bekend.

Aru presteert al anderhalf jaar onder zijn gebruikelijke niveau en nu is de oorzaak daarvan aan het licht gekomen. De vernauwing zorgt ervoor dat er bij hoge inspanning een slechte doorbloeding is in het linkerbeen. "“Een van de komende dagen zal Fabio geopereerd worden", zal Aru geopereerd worden vertelt teamarts Jeroen Swart op de website van zijn ploeg. "Daarna moet hij een maand rusten, pas over drie à vier maanden kan er een terugkeer in het peloton volgen."

Door de operatie zal Aru niet deelnemen aan de Giro d'Italia. Ook de Tour de France zal hij moeten missen. "Aan de ene kant ben ik wel blij dat ze het probleem gevonden hebben, maar dit betekent ook wel dat ik de Giro moet missen", vertelde Aru."We hopen echt dat dit het laatste hoofdstuk is van een moeilijke periode."

Aru won in het verleden drie etappes in zijn thuisronde en stond tweemaal op het eindpodium van de Giro d'Italia. In 2015 won de Italiaan de Ronde van Spanje, nadat hij op de voorlaatste dag Dumoulin uit de rode leiderstrui reed.