Sterk optreden schermer Tulen in ArgentiniŽ

Degenschermer Tristan Tulen heeft tijdens de World Cup in Buenos Aires verrassend goed gepresteerd. De 27-jarige Nederlander schopte het in de Argentijnse hoofdstad tot de achtste finales, zijn beste resultaat ooit bij de senioren.

Bij de laatste 64 won Tulen met 15-4 van de Hongaar Zsombor Banyai, waarna hij een spannende strijd met de Fransman Ronan Gustin in zijn voordeel besliste: 15-14. De Rus Sergey Bida maakte in de achtste finales een einde aan de sterke opmars van Tulen, waarna Bida uiteindelijk ook de finale won van de Italiaan Gabriele Cimini.

Tulen's jongere broer Rafael kwam niet in het hoofdschema en ging er in de voorrondes met 12-15 uit tegen de Chinees Zhu Haiyu. Randy Postma boekte een zege, maar sneuvelde daarna met 9-15 tegen de Rus Georgiy Bruev en David van Nunen werd in de eerste voorronde geklopt door Akira Komata uit Japan: 12-15.

Marleen Buitenhuis kwam in Sint-Niklaas in België in de World Cup sabelschermen in actie, maar de 18-jarige Nederlandse kwam er niet door de groepsfase.