'Boeiend'

Een paar dagen geleden liepen de handhavers van het Team Openbaar Vervoer hun surveillance in de IJpassage op het Centraal Station van Amsterdam. Daar zagen zij een persoon voorover gebukt zitten slapen, een man die zij eerder op de ochtend meerdere keren hadden gewaarschuwd dat hij daar niet mocht slapen. Hij werd aangesproken en staande gehouden, maar de man werd direct ongeduldig en verbaal agressief.

Terwijl de ene handhaver bezig was met de bekeuring uit te schrijven zag zijn collega het heft van een mes uit de broek van de man steken. Meteen stonden zij op scherp. Ondertussen werden de collega’s van de politie opgeroepen. Plotseling zagen de handhavers dat de man het mes uit zijn broekzak haalde. Op het moment dat de man het mes omhoog hield werd hij gelijk gesommeerd het mes te laten vallen. De man gooide het mes in een prullenbak en hierop kon hij direct aangehouden worden door de toegesnelde politie en de handhavers.

Aangekomen op het politiebureau moesten de handboeien van de man worden verwijderd. Deze bleken echter defect en konden niet met de sleutel los gemaakt worden. Hierop zijn de collega’s van Brandweer Amsterdam-Amstelland kazerne 'Nico' opgeroepen om de man te bevrijden. Bewapend met veiligheidsbrillen en een betonschaar werd de reddingsoperatie gestart. De boeien werden opengebroken en niet veel later stond de man weer op straat, zonder handboeien maar mét de nodige proces-verbalen.

'Boeiend' (Foto: Politie Team Openbaar Vervoer Amsterdam)
'Boeiend' (Foto: Politie Team Openbaar Vervoer Amsterdam)