Succesvol uitstapje Van der Breggen naar mountainbike: wint samen met Langvad Cape Epic

Anna van der Breggen en Annika Langvad hebben de Cape Epic, een achtdaagse mountainbikewedstrijd door Zuid-Afrika, gewonnen. Het Nederlands-Deense duo won met meer dan een half uur voorsprong op het Zuid-Afrikaanse koppel Candice Lill-Adelheid Morath.

Van der Breggen was samen met Langvad oppermachtig in Zuid-Afrika. Het duo dat op de weg uitkomt voor Boels-Dolmans won zes van de zeven etappes. Alleen in de koninginnenrit naar Stellenbosch moesten ze hun meerdere erkennen in Lill en Morath. 

De slotetappe voerde de rensters van Stellenbosch naar Paarl. In de rit van zeventig kilometer moesten de rensters 1800 meter overwinnen en het bleef lang spannend, maar aan de finish had Van der Breggen samen met Langvad zeventien seconden voorsprong op Zuid-Afrikaanse koppel Lill en Morath. Ariane Lüthi werd samen met Maja Wloszczowska derde in de etappe op zes minuten en dat was ook de plaats in het algemeen klassement. Het Zwitsers-Poolse koppel had in het klassement wel een achterstand van meer dan één uur op de winnaars.

Van der Breggen pakte meteen de zege bij haar eerste Cape Epic. Voor haar partner was het alweer de vijfde zege. De Deense won eerder al in 2014, 2015, 2016 en 2018. Na het uitstapje naar het mountainbiken richt Van der Breggen zich weer op het wegwielrennen. Haar eerst volgende doel zal het Ardennen-drieluik zijn.

Bij de mannen ging de winst naar het Zwitserse koppel Nino Schürter en Lars Förster. Ze wonnen met meer dan zeven minuten voorsprong op het Duits-Braziliaanse duo Manuel Fumic-Henrique Avancini.