Nederlandse YouTube-awards weer vet superchill

Zaterdagmiddag werd alweer de derde editie van de VEED-awards, de Oscars voor Nederlands YouTubers, georganiseerd door en voor Nederlandse YouTubers. In totaal kwamen 756.959 stemmen binnen die mochten bepalen wie met de prestigieuze prijzen aan de haal gingen.

Het jeugdige aanwezige publiek kon zich vergapen aan de levensechte creaties Dionne, Joost en Kalvijn, terwijl in Afas Live de awards werden uitgereikt aan de winnaars die meer oog hadden voor hun live-streamende selfiecamera dan voor het aanwezige publiek.

Ouders mochten naar binnen, maar werden op de site van VEED gelukkig aangeraden om hun kroost dan toch maar liever in Grolsch Cine Café of Restaurant JinSo op te wachten.

Deze editie werd niet meer door de Surinaams-Nederlandse Délano Holwijn gepresenteerd, zoals bij alle voorgaande edities, maar waarschijnlijk is hij inmiddels al vergane glorie voor alle kijkertjes. Dit jaar werden de nóg oudere 3FM-dj Barend van Deelen en Quinty Misiedjan, natuurlijk beter bekend als Quinsding, uitgenodigd om boven het gegil uit te komen en de avond aan elkaar te praten.

VEED is ooit bedacht om traditionele media te laten zien dat YouTube een serieus medium is. Met tips als hoe te leven als Famke Louise, hoe je elkaars huis kan inrichten met behulp van Marktplaats, hoe je selfies van chicks kan nadoen en natuurlijk het hilarische elkaars Whatsapp berichten voorlezen en Snapchats van andere YouTubers nadoen zouden de kanalen een serieuze bedreiging moeten zijn voor de dode-bomen-media als bijvoorbeeld NRC en Volkskrant.

(Haha, nee da's niet dezelfde doelgroep natuurlijk dat weet ik ook wel...zucht. FS)

Alle winnaars van 2019

Beste YouTube kanaal: StukTV
Beste Mannelijke YouTuber: Don (Gamemeneer)
Beste Vrouwelijke YouTuber: Marije Zuurveld
Beste Vlogger: Jeremy Frieser
Beste Nieuwkomer: Bankzitters
Beste Muziek YouTuber: StukTV
Beste Gaming YouTuber: Don (Gamemeneer)
Beste Comedy YouTuber: Jeremy Frieser
Beste Beauty YouTuber: Marije Zuurveld
Beste Troll: firefly3
Beste YouTube Video: Kalvijn, NEE
Beste YouTube Serie: StukTV Jachtseizoen
Beste Twitcher: Lekker Spelen
Beste Instagrammer: Stefan De Vries
AD x VEED Journalistieke Aanmoedigingsprijs: CONVO Talkshow


Zij konden helaas zaterdag niet (Bron: Youtube)