Racetalent Van Kalmthout grijpt macht in Indy Lights

Coureur Rinus van Kalmthout, in de VS beter bekend als Rinus VeeKay, heeft op het Circuit of the Americas de macht gegrepen in de Indy Lights, de klasse onder de IndyCar Series. De 18-jarige Hoofddorper eindigde in de eerste van twee races als tweede en nam de leiding in het kampioenschap zo over van Zachary Claman de Melo.

Van Kalmthout begon als zesde aan de race, waar Claman de Melo en teamgenoot Lucas Kohl al in de eerste bocht met elkaar in de clinch kwamen. Polesitter Oliver Askew reed vooraan ondertussen weg en bleef zijn voorsprong tot en met de laatste ronde vergroten, dus hij pakte met overmacht de zege, maar daarachter werd flink gevochten.

Aanvankelijk ging het om plek twee hard tegen hard tussen Toby Sowery en Robert Megennis. Van Kalmthout vocht daarachter met David Malukas, Julien Falchero en Ryan Norman, waarbij Malukas en Normal elkaar raakten en de Litouwse Amerikaan Malukas zijn race tot een einde zag komen. Falchero en Normam konden aanhaken bij de Nederlander, maar dat duurde niet lang.

Het immense gevecht tussen Sowery en Megennis ging maar door en daar profiteerde Van Kalmthout van. Hij sloot aan, verschalkte de veel te agressief rijdende Sowery en nam niet veel later in de slotfase ook Megennis te grazen, waardoor hij als tweede over de streep kwam.

Race twee staat zondag om 15.10 uur Nederlandse tijd op het programma, op het FOK!forum is hier dan meer te vinden over hoe en waar het precies te kijken is.