Snowboardster Kummer maakt uitschakeling landgenote helemaal goed

In het Duitse Winterberg hebben de heren en dames snowboarders op de parallelslalom zaterdag hun laatste individuele World Cup-wedstrijd van het seizoen afgewerkt. De eindwinnaars zijn dan ook bekend en dat leverde de nodige spanning op.

Bij de vrouwen ging de Zwitserse Julie Zogg vooraf aan de leiding, maar zij sneuvelde in de achtste finales al nipt tegen landgenote Patrizia Kummer. Haar voornaamste concurrente, de Oostenrijkse Sabine Schöffmann, ging er echter ook gelijk al uit door een landgenote: Daniela Ulbing. Die werd later dan weer uitgeschakeld door Kummer, die de finale met 0,01 seconde won van de Duitse Selina Jörg.

Kummer had Zogg zo dus mogelijk de eindwinst in de World Cup gekost, maar ze maakte haar 'streek' richting haar landgenote meer dan goed: als Jörg had gewonnen zou de Duitse de eindwinst gepakt hebben, maar Kummer hield haar dus één honderdste van de winst af en bezorgde Zogg zo alsnog de eindwinst op de parallelslalom. Ladina Jenny uit Zwitserland werd derde door de kleine finale van Ulbing te winnen, Michelle Dekker sneuvelde in de achtste finales.

Jörg vs Kummer (Bron: YouTube)

Andrey Sobolev begon als leider bij de mannen, met Dario Caviezel als voornaamste uitdager. Sobolev ging er in de achtste finales echter al uit, Caviezel schopte het niet eens tot de knock-outfase. Stefan Baumeister profiteerde optimaar door voor eigen publiek de finale te halen, precíes genoeg om Sobolev en Caviezel te passeren en de World Cup-titel op te mogen halen.

In de finale moest Baumeister zijn meerdere erkennen in de Oostenrijker Lukas Mathies, maar dat mocht de pret niet drukken, want de eindzege was binnen. De Sloveen Zan Kosir werd derde na winst op zijn landgenoot Tim Mastnak.

Mathies vs Baumeister (Bron: YouTube)