FOK! Wat een weer: zonnig

In het noorden en uiterste zuidoosten komen wolkenvelden voor, elders is het al zonnig met eerst nog mistbanken. In de loop van de dag wordt het overal zonnig en het blijft droog. Aan het einde van de avond bereiken enkele buien het noorden van het land. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het noorden tot 12°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige west- tot noordwestenwind.

In de nacht naar maandag trekken de regenbuien zuidoostwaarts over het land. Deze buien verlaten het land tegen de ochtend, maar tegelijkertijd bereiken nieuwe buien het noorden. De minima liggen tussen 2°C plaatselijk in het zuidoosten en 6°C aan zee. De wind draait van west naar noordwest en neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar (vrij) krachtig, in het Waddengebied naar hard, 7 Bft. Bij buien is er in het Waddengebied kans op zware windstoten van circa 75 km/uur.

Maandagochtend trekken er regenbuien zuidoostwaarts over het land. De zwaarste buien worden in het noordoosten en oosten verwacht, met daar plaatselijk ook korrelhagel en een kleine kans op onweer. In de middag wordt het van het noordwesten uit droog en wisselen opklaringen en wolken elkaar af. Het wordt ongeveer 10°C. Er staat een stevige noord- tot noordwestenwind. Boven land is de wind vrij krachtig, lokaal soms krachtig, 6 Bft. In de kustgebieden en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft. Bij buien is er in het noorden kans op zware windstoten van rond 75 km/uur. In de avond neemt de wind af naar matig, in het Waddengebied naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Calig in Spanje (Foto: Kroezel)
Uitzicht over Calig in Spanje. (Foto: Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.