De Zwaan en Plaisier uitgeschakeld op European Darts Open

Jeffrey de Zwaan is uitgeschakeld op de European Darts Open. De Leidschendammer miste heel veel dubbels en verloor met 6-2 van Daryl Gurney in de tweede ronde. Wesley Plaisier kon niet voor een stunt zorgen tegen James Wade. Het werd 6-3. 

In de eerste leg ging het meteen al mis voor De Zwaan. The Black Cobra liet twaalf kansen liggen om de eerste leg te pakken. Gurney raakte dubbel twee en pakte met een 26-darter een break. De Nederlander brak in de vierde leg terug, maar kwam direct weer op achterstand door een 78 check-out van Superchin. Ook een volgende kans voor De Zwaan om in het toernooi te blijven faalde, waardoor Gurney met 6-2 won. 

Plaisier debuteerde vrijdag op de Euro Tour met een overwinning op de ervaren Jyhan Artut. Ondanks dat Plaisier in zijn tweede partij aanzienlijk beter speelde, was meervoudig major-winnaar Wade een maatje te groot. De Engelsman brak de Nederlander in de derde leg met een 64-finish en die achterstand werd niet mee goedgemaakt. Het werd 6-3. 

Krzysztof Ratajski schakelde Michael Smith uit na een kraker. De Pool pakte een 5-2 voorsprong, maar Bullyboy kwam knap terug tot 5-5. Ratajski trok in de beslissende leg alsnog de partij naar zich toe. 

Vanavond is het tweede deel van de tweede ronde. Onder andere Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Jermaine Wattimena komen in actie. 

2019 European Darts Open - tweede ronde - middagsessie
Darren Webster 6-3 Pavel Jirkal
James Wade 6-3 Wesley Plaisier
Justin Pipe 6-5 Ian White
Gerwyn Price 6-3 Scott Taylor
Dave Chisnall 6-2 Ted Evetts
Jonny Clayton 6-3 Adam Hunt
Krzysztof Ratajski 6-5 Michael Smith
Daryl Gurney 6-2 Jeffrey de Zwaan

Avondsessie vanaf 19.15 uur
Adrian Lewis v Dimitri Van den Bergh
Jermaine Wattimena v Glen Durrant
Joe Cullen v Vincent van der Voort
Michael van Gerwen v Mervyn King
Rob Cross v Steve Beaton
Mensur Suljovic v Matthew Dennant
Simon Whitlock v Ross Smith
Peter Wright v Kim Huybrechts