Agressief dansen in Final Fantasy XIV

Tijdens de Final Fantasy XIV Fanfest in Tokyo heeft director Naoki Yoshida veel nieuwe informatie gegeven over de uitbreiding Final Fantasy XIV: Shadowbringers. Het belangrijkste voor de spelers is de nieuwe job. De Dancer zal een ranged DPS zijn met een heel arsenaal aan dance moves die support levert aan teamleden.

Zoals gewoonlijk is er ook dit Fanfest weer een stukje van de trailer toegevoegd waardoor we nu de complete trailer kunnen zien. Daarin zien we de nieuwe steden Eulmore en Crystarium. In de video zien we ook de nieuwe job Dancer aan het werk. Spelers zullen meteen de nieuwe job kunnen beginnen zonder een specifieke job al te moeten hebben geleveld. Wel moet je level 70 zijn met welke job dan ook. Voldoe je daaraan, dan kun je de job beginnen met level 60, zodat je niet de hele experience-grind weer opnieuw hoeft te doen.

Er is een nieuw speelbar ras aangekondigd, de katachtige Hrothgar. Een nieuwe Beast Tribe zijn de Dwarves. Deze hebben natuurlijk baarden en zijn bedreven in het mijnen van gesteentes. Ook bij deze stam hoort een Primal die we zullen moeten gaan bevechten. Deze heet Innocence.

Een nieuwe raid voor acht spelers wordt Eden. Niemand minder dan Tetsuya Nomura, bekend van Kingdom Hearts en vele Final Fantasy-games, heeft de raid ontworpen.

Final Fantasy XIV: Shadowbringers staat tot nu toe gepland voor 2 juli. Ondertussen komt er nog content waarin Final Fantasy XV de hoofdrol speelt en komt er aankomende week de laatste Stormblood-patch die het verhaal naar het punt van Shadowbringers gaat brengen.

Dancer

Eulmore

Hrothgar

Lakeland