Basketballers Dordrecht stunten in Zwolle

De Dutch Basketball League-debutanten van de Dutch Windmills hebben donderdagavond voor een flinke stunt gezorgd. De ploeg won in Zwolle van koploper Landstede Basketbal en verstevigde daarmee de positie van 'best-of-the-rest' buiten de top-4.

Dordrecht won eerder dit seizoen al eens van Zwolle en dat gaf motivatie. De bezoekers konden bijzonder goed mee en stonden bij rust zelfs voor: 41-43. In het derde kwart liepen de Windmills nog uit naar een verschil van acht punten, maar een 12-0 run van Landstede bracht de thuisploeg terug tot 68-69.

Dankzij Noah Dahlman kwam Zwolle met 74-73 weer op voorsprong, maar dit keer zorgde een 0-8 run van Dordrecht voor een definitieve voorsprong: 83-93, met onder meer 27 punten van Ryan Richardson en 18 stuks van LaVonte Dority.

Zwolle staat met 23-5 bovenaan, ZZ Leiden staat er met 22-2 toch wel beter voor. De ploeg ging op bezoek bij Apollo Amsterdam en struikelde bijna over de laagvlieger, waar Aron Royé goed was voor 30 punten. Leiden hield het hoofd nog net koel en wist met 83-91 toch weer te winnen. Donar Groningen won in Weert met 60-78 van Basketball Academie Limburg.