Vampire the Masquerade: Bloodlines 2 aangekondigd

Het heeft vijftien jaar geduurd en de hoop was bij velen al vervlogen, maar culthit Vampire the Masquerade: Bloodlines krijgt toch nog een vervolg. Paradox heeft gisteren op GDC aangekondigd dat een vervolg voor het eerste kwartaal van 2020 op de planning staat.

Bloodlines 2 verruilt Los Angeles voor Seattle, waar je het slachtoffer wordt van een massale embrace (het proces om een mens tot vampier te maken). Je wordt rechtstreeks in een bloedige oorlog gesleept waar de Clans en de Sects vechten om elk stukje grond in Seattle. Je begint als thin-blood waardoor je geen Clan hebt, maar je kan er eentje kiezen later in het spel, evenals een factie. Niet elke Clan zal vanaf het begin beschikbaar zijn, maar ontwikkelaar hardsuit labs heeft beloofd dat er later meerdere Clans gratis worden toegevoegd.

Verder kun je je character aanpassen naar je smaak, kan je een voorkeur voor prooi ontwikkelen die je bonussen geeft in de game en heeft Paradox aangegeven open te staan voor mod support. Qua verhaal lijkt het ook wel snor te zitten: Paradox heeft Brian Mitsoda aangetrokken die ook het verhaal schreef van Bloodlines, wat werd gezien als een van de sterkste aspecten van de game.

Vampire: the Masquerade is al enkele maanden bezig aan een comeback. De nieuwste versie van de tabletop waar het allemaal mee begon kwam eind vorig jaar uit, en geruchten gaan rond dat Paradox ook werkt aan een game voor Werewolf: the Apocalypse.


Vampire the Masquerade: Bloodlines 2 komt uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.