'All-Digital Xbox One S verschijnt in mei'

De 'All-Digital Edition' van Xbox One S komt naar waarschijnlijkheid uit op 7 mei van dit jaar. Dat laat windowscentral.com weten in een first-look die ze op hun website publiceerden.

De All-Digital Xbox One S heeft geen optische drive en kan dus geen fysieke games of films afspelen. De console moet hierdoor aanzienlijk goedkoper worden in de aanschaf, al is er nog niets bekend over een releaseprijs. Volgens Windows Central lijkt het erop dat de console met een 1TB schijf wordt geleverd en mogelijk gebundeld gaat worden met inwisselbare codes voor Forza Horizon 3, Sea of Thieves en Minecraft.

De afwezigheid van een schijflade biedt een extra impuls om 'Netflix-voor-games'-achtige diensten af te nemen, zoals de Xbox Game Pass. Met de Game Pass krijgen consumenten voor 10 euro per maand toegang tot een steeds langer wordende lijst van momenteel 217 games, waaronder de nieuwste Microsoft-exclusives zoals Forza Horizon en Gears of War. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook EA Access voor €3,99 per maand of €24,99 per jaar, waar ook weer veel nieuwe en populaire titels mee te downloaden zijn. Uiteraard is er ook nog Xbox Live Gold waarmee leden iedere maand vier games krijgen, waaronder Xbox 360- en Xbox Classic-titels.

De adviesprijs van de normale Xbox One S ligt momenteel rond de €239. Als Microsoft daar met de All-Digital-versie nog een eind onder kan gaan zitten zou het best een interessante console kunnen zijn voor mensen die momenteel nog geen hebben. Waarschijnlijk volgt een officiële aankondiging binnenkort, dus houd FOK!Games in de gaten.

(Afbeelding: Windows Central)
(Afbeelding: Windows Central)