Van der Poel verkent parcours Ronde van Vlaanderen daags na zware valpartij

Mathieu van der Poel heeft donderdag het parcours van de Ronde van Vlaanderen verkend. De wielrenner was een dag eerder zwaar gevallen tijdens de eindsprint van Nokere-Koerse. Even werd gevreesd voor botbreuken maar de schade lijkt dus beperkt te zijn gebleven tot schaafwonden.

Na de valpartij werd Van der Poel met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Uit onderzoek bleek dat hij geen botbreuken opgelopen had. Een dag later zat hij dus alweer op de fiets voor een verkenning van de finale van de Ronde van Vlaanderen, onder meer de Koppenberg, Taaienberg, Oude Kwaremont en Paterberg kwamen aan bod. In totaal reed hij samen met zijn ploeg Corendon-Circus 110 kilometer.

“Een mirakel dat ik terug op de fiets zit? Een beetje wel. Als je de val opnieuw bekijkt, had het een stuk erger kunnen zijn”, vertelt Van der Poel aan de Belgische krant Het Laatste Nieuws. “Ik zag ze links vallen en had het gevoel dat ik er voorbij was. Maar mijn achterwiel werd toch nog geraakt, waardoor ik ten val kwam. De eerste momenten waren redelijk pijnlijk. Dan vloek je ook even op de situatie waarin je plots bent terechtgekomen. Normaal sta ik altijd snel weer op, maar dat lukte nu niet. Ik vreesde even het ergste, dat mijn voorjaar voorbij was. Voor ik het wist lag ik in de ambulance. Toen voelde ik dat het niet super erg was, maar op de kasseien vallen is natuurlijk niet echt aangenaam. Dat komt aan.”

Nogmaals Van der Poel: “Ik ben redelijk stijf, dat zal nog een paar dagen duren. Maar ik heb deze verkenning meer afgezien van het tempo dan van de wonde. Mijn heup is er het ergste aan toe, maar dat zal ook wel goedkomen. Ik mag zeker niet klagen.”