Hockey Pro League: Argentijns succes tijdens kleurloos duel met China

De hockeysters van Argentinië speelden donderdag alweer hun zevende wedstrijd in de FIH Pro League. Op bezoek in Changzhou stapte Las Leonas met een 0-1 overwinning op China van het veld. De bezoekers moesten het stellen zonder hun sterspeelster Delfina Merino, die deze week weer aansloot bij de selectie van SCHC.

Argentinië en China hielden elkaar tijdens het begin van de wedstrijd aardig in evenwicht. De eerste kans was voor de thuisploeg. Yeng Pang zag haar schot naast het doel van keepster Belen Succhi eindigen. Hoewel de eerste kansen voor China waren, was het toch Argentinië dat op voorsprong kwam. Via een voorzet van Agustina Habif kwam de bal langs de knullig opgestelde verdedigers van de thuisploeg bij de net ingevallen Agustina Albertarrio. Zij stond vogelvrij voor keepster Ye Jiao en legde de bal gemakkelijk in het net.

In het tweede kwart leefde China iets meer op en kreeg meer grip op de wedstrijd. In de jacht op de gelijkmaker was de ploeg ten opzichte van het eerste kwart de bovenliggende partij. China kreeg kansen op de gelijkmaker maar slaagde er niet in de Argentijnse defensie te kraken.

De tweede helft begon eigenlijk hetzelfde als de eerste helft, zonder al te veel spektakel. Beide teams hielden elkaar in evenwicht en grote kansen bleven uit. Naarmate het kwart vorderde, was het Argentinië dat in de jacht op het tweede doelpunt de defensie van China op de proef stelde. Zolang de tweede goal van de Argentijnen uitbleef, werd de hoop op de gelijkmaker alleen maar groter bij China.

In het laatste kwart gaf China flink gas om toch nog een punt uit het vuur te slepen. De Chinezen kregen in tegenstelling tot de eerste drie kwarten goede kansen op een gelijkmaker, maar scoorden niet.

Dat lukte Argentinië bijna nog wel toen China alles of niets ging spelen en keepster Ye Jiao van het veld haalde voor een extra veldspeler. Victoria Granatto strandde echter op de paal van het keeperloze doel.

Door de kleurloze overwinning hebben de dames van Argentinië nu zestien punten uit zeven wedstrijden in de FIH Pro League. Daarmee heeft de ploeg tot op heden de meeste punten in het toernooi. De Oranje Dames staan op twaalf punten uit vijf wedstrijden. China, dat eerder verrassend van Duitsland won, heeft vier punten.