Amsterdam trekt verkiezingsstunt in om aanslag Utrecht

Amsterdam heeft na het dodelijke schietincident in Utrecht besloten de I Amsterdam-letters toch niet tijdelijk terug te plaatsen op het Museumplein. Dat meldt AT5. De letters zouden voor twee dagen terugkeren als onderdeel van een campagne ter bevordering van de opkomst voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Dit laat een woordvoerder van de burgemeester vandaag weten. Vorige week kwam het bericht naar buiten dat de letters, die in december gepaard met veel ophef en verontwaardiging door het college werden verwijderd, weer in aangepaste vorm terug zouden keren op het plein.

Het was de bedoeling voor de letters 'Amsterdam' een stempotlood te plaatsen. Vlakbij de letters zou een stemhokje worden neergezet waar burgemeester Halsema haar stem zou gaan uitbrengen. Het doel hiervan was om hiermee zoveel mogelijk Amsterdammers te motiveren ook te gaan stemmen.

De letters werden in december voornamelijk op aandringen van GroenLinks weggehaald omdat deze symbool zouden staan voor 'individualisme' en 'massatoerisme' in de stad. Dit besluit deed toen veel stof opwaaien onder Amsterdammers die niets begrepen van het besluit de volgens hen 'iconische' letters weg te halen.

I amsterdam  (Foto: FOK! )
I amsterdam (Foto: FOK! )