Lewis wint eerste toernooi in twee jaar na zege op Van Barneveld in finale

Raymond van Barneveld kende tot dusver een zeer vervelend afscheidsjaar in de dartswereld, maar de vijfvoudig wereldkampioen kon vandaag weer wat positiefs laten zien: de Hagenaar behaalde de finale van Players Championship 8. In de finale was Adrian Lewis echter te sterk: 8-3. Lewis boekte zijn eerste toernooizege in twee jaar. Voor Van Barneveld was het zijn eerste finaleplek in vier jaar. 

De afgelopen weekenden kwam Van Barneveld nooit verder dan de tweede ronde, nu rolde Barney er wel door. Jose Justicia werd met 6-3 bedwongen, om de tweede ronde te winnen met 6-5 van Zoran Lerchbacher na matchdarts te hebben overleefd. Geert Nentjes werd vervolgens met 6-3 verslagen, gevolgd door 6-5 tegen Martin Schindler met 101,1 per beurt. Jan Dekker moest er in de kwartfinale aan geloven met 6-2, Barney gooide 101,6 per beurt. De halve finale met Keegan Brown werd een echt gevecht. Op 6-5 miste de Nederlander dubbel dertien voor de 81-finish. Zo kwam er een beslissende dertiende leg, waarin Brown een 180’er gooide. Toch mocht Van Barneveld als eerste aanleggen en gooide 104 uit voor de zege.

Anderson won van Mark Dudbridge (6-0), Mark Webster (6-1), Glen Durrant (6-3), Luke Woodhouse (6-2), Vincent van der Voort (6-2) en Jonny Clayton (7-1). In die halve finale kwam hij zelfs tot 110,2 per beurt. In de finale tegen Lewis kwam Van Baneveld op 2-3 en miste één dart voor een nieuwe break. Lewis zette de versnelling in en kwam 5-3 voor. Barney kreeg de kans om terug te slaan, maar miste drie pijlen op dubbel veertien. Lewis deelde daarop de knock-out uit met een 149-finish. Daarna was het gedaan. Het levert Barney 6.000 pond op, die daarmee omhoog schiet op de Pro Tour-ranking. Lewis gaat naar huis met 10.000 pond.

Voor Van Barneveld is het een stap de goede kant op. Hij staat weer op plek 32 op de wereldranglijst en sprokkelt belangrijke ponden voor de Pro Tour-ranking. Wil hij echter het WK halen, dan heeft hij meer van dit soort resultaten nodig. Om te beginnen kan dat volgende week op de European Darts Open. Van Barneveld is van de partij net zoals Michael van Gerwen, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort. 

Players Championship 8 - Achtste finales
Ian White 6-1 Nathan Rafferty
Jonny Clayton 6-3 Robert Marijanovic
Adrian Lewis 6-2 Luke Woodhouse
Vincent van der Voort 6-2 Alan Tabern
Andy Boulton 6-3 Mervyn King
Keegan Brown 6-3 Cristo Reyes
Jan Dekker 6-0 Harry Ward
Raymond van Barneveld 6-5 Martin Schindler

Kwartfinales
Jonny Clayton 6-3 Ian White
Adrian Lewis 6-2 Vincent van der Voort
Keegan Brown 6-1 Andy Boulton
Raymond van Barneveld 6-2 Jan Dekker

Halve finales
Adrian Lewis 7-1 Jonny Clayton
Raymond van Barneveld 7-6 Keegan Brown

Finale
Adrian Lewis 8-3 Raymond van Barneveld