Hardleerse Tilburger heeft lak aan 'Glaasje op, laat je rijden'

Een scooterrijder is zondagmorgen twee keer achter elkaar betrapt op rijden onder invloed. Dat ondanks het feit dat de politie hem nog gewaarschuwd had.

Op zondag 17 maart 2019 om ongeveer 1.40 uur zag een medewerker van de gemeente Tilburg belast met cameratoezicht in de binnenstad dat een dronken man op een scooter stapte en wilde wegrijden. Omdat dit voor de man zelf maar ook voor anderen een gevaarlijke situatie is gaf hij het door aan surveillerende agenten. Voordat de man kon gaan rijden spraken de agenten hem aan. Ze waarschuwden hem om niet te gaan rijden en op een andere manier naar huis te gaan.

Hij stapte achterop de fiets bij vrienden en reed zo weg. Korte tijd daarna zag de medewerker van de gemeente dat de man toch op zijn scooter stapte en wegreed. De agenten hadden dit al aan zien komen want een motorrijder stond om de hoek. Na een korte achtervolging verloor de scooterrijder de macht over het stuur en kwam ten val.

De 28-jarige Tilburger moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Hij bleek vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal. Na de administratieve afhandeling werd hij vrijgelaten. De man liep direct door naar zijn scooter, stapte op en reed weg. En weer was er een motorrijder in de buurt die hem tot stoppen dwong.

Hij is weer mee gegaan naar het bureau en uit de ademanalyse bleek dat hij nog vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn adem had. Ook nu kreeg hij daar een proces-verbaal voor en wat er deze keer bij kwam is het rijden met een ingevorderd rijbewijs. De officier van justitie gaat beslissen hoe hij deze hardleerse scooterrijder gaat aanpakken.

Hardleerse Tilburger heeft lak aan 'Glaasje op, laat je rijden' (Foto ter illustratie: Pixabay)
Hardleerse Tilburger heeft lak aan 'Glaasje op, laat je rijden' (Foto ter illustratie: Pixabay)