Van Barneveld plaatst zich voor German Darts Open

Raymond van Barneveld incasseert de laatste tijd harde klappen, maar vrijdagavond was er ook goed nieuws voor de 51-jarige Nederlander. Hij heeft zich gekwalificeerd voor de German Darts Open. 

Een dag na zijn kansloze nederlaag tegen Rob Cross in de Premier League plaatste Van Barneveld zich voor het hoofdtoernooi van het toernooi in Saarbrücken, dat van 26 tot en met 28 april wordt gespeeld. De vijfvoudig wereldkampioen won in de bordfinale met 6-5 in legs van Maik Kuivenhoven. Eerder won hij ook met 6-2 van Jelle Klaasen. 

De darters speelden vrijdag in Wigan om kwalificatie voor de Euro Tours drie en vier. Van Barneveld deed alleen aan het kwalificatietoernooi van ET4 mee. Sinds Van Barneveld eind vorig jaar aankondigde dat hij eind 2019 tijdens het WK zijn loopbaan wil beëindigen, zijn de resultaten van de Hagenaar er niet beter op geworden. In de Premier League heeft Van Barneveld in de eerste vijf speelrondes nog geen zege geboekt en bungelt hij onderaan. Het wordt nog een hels karwei voor hem om daadwerkelijk nog een keer te mogen meedoen aan het WK.

Van Barneveld zal met 127 andere darters dit weekend in actie komen op Players Championships 7 en 8. Michael van Gerwen heeft zich op het laatste moment afgemeld. 

ET3 European Tour Card Holders' Qualifier
Kim Huybrechts 6-3 Jermaine Wattimena
Danny Noppert 6-4 Darius Labanauskas
Krzysztof Ratajski 6-2 Madars Razma
Gabriel Clemens 6-4 Marko Kantele
Cristo Reyes 6-3 Christian Kist
Martin Schindler 6-3 John Michael

ET4 European Tour Card Holders' Qualifier
Vincent Kamphuis 6-5 Jan Dekker
Dimitri Van den Bergh 6-5 Krzysztof Ratajski
Gabriel Clemens 6-3 Darius Labanauskas
Jeffrey de Zwaan 6-2 Kim Huybrechts
Vincent van der Meer 6-2 Ron Meulenkamp
Raymond van Barneveld 6-5 Maik Kuivenhoven

Alle uitslagen uit de kwalificaties zijn hier te vinden.