'James Gunn regisseert Guardians of the Galaxy 3'

Het heeft er alle schijn van dat de in ongenade gevallen regisseur James Gunn een tweede kans krijgt. Disney heeft Gunn ingehuurd om het derde deel van de filmserie 'Guardians of the Galaxy' te schrijven en te regisseren.

Gunn werd in juli 2018 door Disney ontslagen, nadat er oude tweets van hem opgedoken waren waarin hij schertsend over pedofilie en verkrachting sprak. Op dat moment vond Disneybaas Alan Horn de uitspraken van Gunn 'onverdedigbaar en niet in lijn met de normen en waarden van de studio'.

De soms tien jaar oude tweets van Gunn waren enigszins controversieel. "Ik hou ervan als jongetjes mij op mijn rare plekje aanraken", of "Het beste van verkracht worden is het moment dat de verkrachting ophoudt en je kan uitschreeuwen 'het voelt fantastisch om niet meer verkracht te worden!'".

In andere tweets grapte hij over de islamitische terreuraanslagen van 11 september 2001, AIDS en de holocaust.

Gunn heeft zich voor de oude tweets verontschuldigd en zei dat hij in die tijd maar wat graag wilde provoceren. "Ik heb al jaren spijt van die uitspraken, niet alleen omdat ze enorm stom waren, niet grappig, enorm ongevoelig en niet zo provocerend als ik hoopte, maar vooral omdat ze geenszins een reflectie zijn van mij als persoon. Ik ben al een hele tijd anders dan toen."

De volledige cast van de film 'Guardians' steunde Gunn en hoofdrolspeler Chris Pratt sprak in 2018 zijn hoop uit dat Gunn in de toekomst weer als regisseur van het derde deel zou worden aangenomen.