Moord maffiabaas New York gefilmd

De moord op maffiabaas Frank Cali is gefilmd door een beveiligingscamera aan het huis van het hoofd van de Gambino misdaadfamilie. De inhoud van de video werd door een bron bij de politie doorgegeven aan website The Daily Beast.

Cali kwam waarschijnlijk zijn huis uit, omdat een pick-up truck tegen zijn Cadillac SUV was aangereden in wat een ongeluk leek. Op de video is te zien dat hij de voordeur dichtdoet en naar de chauffeur van de truck loopt. Deze man draagt een capuchon met een honkbalpet, dus zijn gezicht is niet op de video te zien. Hij raapt de kentekenplaat van de Cadillac van de grond en geeft deze aan Cali.

Cali loopt terug naar zijn auto en legt de kentekenplaat op de achterbank. Op dat moment heeft hij zijn rug naar de man gekeerd, die de gelegenheid ziet, een vuurwapen tevoorschijn haalt en richting Franky Boy schiet. Cali wordt geraakt, valt en probeert onder zijn auto naar dekking te zoeken, maar de schutter vuurt nog zeker zes kogels op zijn slachtoffer, dat bij de auto sterft.

De schutter, die verantwoordelijk is voor de eerste moord op een maffiabaas in New York sinds 1985, stapt daarna rustig in zijn truck en rijdt weg om nooit meer gezien te worden. De politie vermoedt dat de auto al lang en breed vernietigd is op één van de autosloperijen op Staten Island.