FOK! Wat een weer: code geel aan de kust

Het is bewolkt en het regent op veel plaatsen. Later in de ochtend wordt het van het zuidwesten uit meest droog, wel blijft er veel bewolking aanwezig. De middagtemperaturen liggen tussen 9°C in het noorden en 12°C in het zuiden. De wind wordt zuidwest en neemt fors toe naar (vrij) krachtig boven land en hard tot stormachtig langs de kust en boven het IJsselmeer. In de westelijke en noordelijke kustgebieden komen daarbij zware windstoten van circa 75-90 km/u voor. In de avond neemt de wind landinwaarts af naar matig.

In de nacht naar zondag is het eerst meest droog, later gaat het van het westen uit opnieuw regenen. De zuidwestenwind is vrij krachtig, aan zee krachtig en in het noordelijk kustgebied krachtig tot hard, mogelijk even stormachtig, 8 Bft. Tegen de ochtend draait de wind van het westen uit naar een westelijke richting en neemt af naar matig, vrij krachtig vlak aan zee. De minimumtemperatuur komt uit rond 6°C.

Zondagochtend trekt de regen naar het oosten weg maar al vrij snel volgen er dan buien, soms vergezeld van onweer en hagel. Tussen de buien door breekt de zon even door. In de avond neemt de buiigheid tijdelijk af. De middagtemperatuur wordt 7 à 8°C. De westelijke wind is matig, aan zee krachtig. (Bron: KNMI)

Luxemburg-Stad, paar weken geleden (Foto: bazbo)
Luxemburg-Stad, paar weken geleden (Foto: bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.