Nepnieuws in Urks incident geslopen

Het Algemeen Dagblad en De Stentor hebben een rectificatie geplaatst. De video waarin ‘Geertje Wilders’ werd geroepen was niet gemaakt op Urk maar vijf jaar geleden bij de AZC rel in Geldermalsen. Over hoe de vijf jaar oude beelden in de Urkse video zijn beland wordt verder niet uitgeweid. De betreffende video is inmiddels vervangen.

Rectificatie – In de video bij dit artikel hebben in eerste instantie abusievelijk beelden gestaan die niets met het geweldsincident in Urk van doen hadden. De beelden blijken vijf jaar geleden gemaakt te zijn in Geldermalsen. Onze redactie heeft deze fout zo snel mogelijk hersteld. In de foutieve beelden werden kreten geuit waarin Geert Wilders werd aangehaald. Hoewel deze beelden niet uit Urk kwamen, verklaart de belaagde familie wel dat soortgelijke kreten ook bij hun huis zijn gescandeerd.

De belaagde Marokkanen laten weten dat er wel degelijk ‘Geertje Wilders’ is geroepen door de Urker jongeren. Dat is wel apart want die jongeren stemmen hoofdzakelijk volgens traditie Christen Unie en Staatkundig Gereformeerde Partij en geen PVV.