Star Wars-fan maakt Episode 1 Racer remake in UE4

Een creatieve Star Wars-liefhebber heeft met behulp van de krachtige game-engine Unreal Engine 4 een soort make-over gemaakt van de racegame Star Wars: Episode 1 Racer. Het betreft puur een hobbyprojectje van iemand die naar eigen zeggen net begonnen is met programmeren in UE4, maar het resultaat mag er alvast zijn.

Star Wars: Episode 1 Racer kwam in 1999 uit op een boel platforms, waaronder pc, Nintendo 64 en Dreamcast. De racegame, gebaseerd op de fameuze podracer-scenes uit de film, kon rekenen op veel liefde van fans en sleepte zelfs enkele nominaties in de wacht voor racegame van het jaar. 

De demo kampt nog met de nodige animatie- en optimalisatie-issues, maar is speelbaar. De demo is beschikbaar op Google Drive, al schijnen er nogal wat problemen te zijn met het binnenhalen. Check daarvoor eventueel de commentaren bij de bron. De kans is overigens groot dat binnen afzienbare tijd Disney een eind maakt aan de (beschikbaarheid van de) demo middels een cease & desist-procedure, zoals dat in het verleden al vaker gebeurde bij Star Wars-fanprojectjes.