Geen nieuwe ritzege voor Groenewegen, Bennett ditmaal de snelste

Sam Bennett heeft de derde etappe in Parijs-Nice gewonnen. De Ierse sprinter was na etappe van 200 kilometer de snelste. Caleb Ewan werd tweede, voor de Nederlander Fabio Jakobsen. Dylan Groenewegen, die de eerste twee etappes won, kwam ditmaal niet verder dan een negende plaats, maar blijft wel leider in het algemeen klassement.

Waar de eerste twee etappes vooral waaierrijden was het ditmaal een rustige etappe in Parijs-Nice. Lang reed er een tweetal van Delko-Marseille op kop, maar was al snel duidelijk dat Ramunas Navardauskas en Alessandro Fedeli werden teruggepakt door het peloton, dat was op veertig kilometer van de streep.

De ploegen deden het rustig aan tot aan de laatste tien kilometer. In het slot trok team Sky het toch nog op de kant. Het zorgde voor enige verschillen in het peloton, maar op twee kilometer kwam alles weer bij elkaar. De lang verwachte massasprint zou er dan ook komen en daar was de Ier Bennett de snelste. De snelle man van BORA-hansgrohe won voor de Australiër Ewan en de Nederlander Jakobsen.