Geen winnaar bij Jong Ajax - Jong AZ; vleeswond voor De Wit

Het duel tussen Jong Ajax en Jong AZ maandagavond in de Eerste Divisie heeft geen winnaar opgeleverd. Het werd 1-1. Op De Toekomst ging er al vroeg een schokgolf door het stadion. Dani de Wit viel na zeven minuten geblesseerd uit.

De Wit speelde afgelopen dinsdag nog zo'n twintig minuten mee tijdens de sensationele 1-4 overwinning van Ajax bij Real Madrid, maar zes dagen na zijn invalbeurt in Estadio Santiago Bernabéu wachtte het thuisduel met Jong AZ. Even werd gevreesd voor een zware blessure, maar nog tijdens de wedstrijd liet Ajax weten dat het om een vleeswond ging die meteen gehecht werd. 

Jong Ajax was de bovenliggende partij, maar Rody de Boer keepte namens Jong AZ een geweldige wedstrijd. De doelman, die maanden aan de kant stond met een schouderkwetsuur, debuteerde bij ploeg uit Alkmaar en maakte een uitstekende indruk. Verschillende keren hield hij de thuisclub van scoren af. In de 65ste minuut kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Jeremy Helmer maakte zijn eerste treffer van het seizoen.

Jong AJax zette een nog een tandje bij. Perr Schuurs schoot in eerste instantie nog een vrije trap hard tegen de paal, maar de gelijkmaker volgde niet veel later. Uit een uitstekende voorzet van Václav Cerny kopte Noa Lang de bal in de verre hoek. Helmer was kort voor tijd nog dicht bij zijn tweede treffer van de avond. Dominik Kotarski voorkwam echter de 1-2 voor Jong AZ, dat daardoor na 28 duels zeventiende staat in de Eerste Divisie. Jong Ajax neemt de achtste plaats in beslag.