Real Madrid haalt Zidane per direct terug

Hij is nog geen jaar weg, maar staat met onmiddellijke ingang weer aan het roer van Real Madrid; Zinedine Zidane. De voormalig speler van De Koninklijke volgt in Madrid Santiago Solari op. Laatstgenoemde kreeg eerder vandaag zijn ontslag, vanwege de uitschakeling in de Champions League door Ajax.

Vorige week dook de naam van Zidane voor het eerst op, nadat duidelijk was dat het ontslag van Solari naderde. De naam van de 46-jarige Fransman werd overigens afwisselend genoemd met die van José Mourinho. Toch koos voorzitter Florentino Perez uiteindelijk voor Zidane.

Een goede negen maanden geleden stapte Zidane nog op, nadat hij Real Madrid voor het derde jaar op rij naar de eindzege in de Champions League had geleid. Daarnaast won Zizou ook nog een landstitel, de Spaanse Super Cup en twee keer Europese Super Cup en het WK voor clubteams.

Real Madrid begint met Zidane aan zijn derde coach het huidige voetbalseizoen. Na het vertrek van de Fransman nam Julen Lopetegui het stokje over, maar hij kreeg zijn congé al in oktober. Vervolgens kreeg Solari een kans, maar dit huwelijk is dus ook niet geslaagd.